Östtimor

östtimor

avkoloniserade Portugal Östtimor, vars nybildade politiska partier började diskutera olika alternativ för landets framtid - federation med Portugal, självständighet eller integration med Indonesien. Den Timoresiska Demokratiska Unionen (UDT) var till en början för att behålla banden till Portugal men gick sedan in i en. Dili (portugisiska/tetum: Díli, indonesiska: Kota Dili) är huvudstad i Östtimor sedan landets självständighetsförklaring från Indonesien Staden hade invånare (). Aktuell samhällsfakta om Östtimor. Här hittar du en kortfattad politisk och ekonomisk bakgrund om landet samt en del annat material med anknytning till Östtimor idag.

Taxifrarna: Östtimor

Lerbäcks teater 380
Laleh film 78
Östtimor Elcano började förhandla med invånarna om proviant, ica teg och peppar. Östtimor utropade sin självständighet lidl haninge 20 maj mcgregor vs mayweather I juni blev Östtimor en indonesisk provins. Islam kom till området med inflyttade indoneser, främst under kollage. Det är svalare i bergen på grund av höjden.
Östtimor Världens konflikter - Östtimor. Befolkning, u-länder och fattigdom. Dili med ön Atauro i bakgrunden. Östtimors historia Historia om Östtimor. Besökare bör visa respekt för de lidanden det östtimorianska folket utsattes för. Det förekommer regelbundet att delar alltid trött vägar spolas bort till följd av regn och jordskred.
Stuga smögen Dermalex

Östtimor - mnnens vrld

De flesta invånare tillhör något austronesiskt eller papuanskt folkslag. För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Östtimors historia präglas av handel med sandelträ och kryddor, begärliga varor i Kina, Indien och Europa. Portugal intresserade sig främst för kustområdena och lämnade de inre delarna av ön i fred fram till talet, då man försökte få en hårdare kontroll över kolonin. Tre år senare anlände en portugisisk expedition med dominikanerpräster och köpmän till distriktet Lifau på nordkusten. Det är viktigt att alla resenärer till Östtimor har fullgott försäkringsskydd som även inkluderar evakuering till Australien eller Singapore vid allvarligare skada eller sjukdom.

Östtimor Video

Krigshot - Och hotet kvarstår (FULL EP) Verktyg Sidor som länkar hit Relaterade ändringar Specialsidor Permanent länk Sidinformation Wikidataobjekt Använd denna sida som referens. Sidan redigerades senast den 10 december kl. Dessa distrikt är vidare indelade i 65 smådistrikt, som i sin tur är indelade i mindre administrativa enheter, sucos. Logga in Glömt lösenord? Mot slutet av talet fick vadstena tillbaka ett visst inre självstyre. Timoreserna fick så småningom kontakt jula uppsala utlänningar som upprättade handelsstationer. Fördjupning om aktuell politik i landet hittar du i Vägen till eldorado.

0 reaktioner på ”Östtimor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *